Wednesday, November 26, 2008

City of Child

Daca sunteti in trecere prin librariile Carturesti din Bucuresti, Cluj sau Timisoara, deasupra cartilor sunt expuse 14 fotografii din “City of Child”, India. Expozitia este cu vanzare, iar fondurile stranse vor fi donate lui Cosmin, un copil de 4 ani si jumatate, cu autism. Pozele pot fi vazute si la: http://www.bogdandinca.com/

Tuesday, November 25, 2008

A rare glimpse of Tate Modern's underground oil tanks

Citat: Laying dormant under the ground adjacent to Tate Modern’s turbine hall, the mammoth Oil Tanks are now a key part of the plans to develop the building over the next five years. As a prelude to the building work, Tate invited artists Bonnie Camplin and Paulina Olowska to create a special tour for a few lucky members of the public.
http://www.tate.org.uk/tateshots/episode.jsp?item=17120

Snail graffiti

http://innercitysnail.blogspot.com/
a slow moving street art project.

Peisaje solare



Monday, November 24, 2008

Supa lui Warhol

În urmă cu cîţiva ani nu aveam nici o părere despre supe. Adică ştiam că există, ba chiar şi mîncam aşa ceva destul de des (cu găluşte, fidea sau de roşii pasate), totuşi fără să mi se pară mare scofală. La fel, nu-mi erau deloc străine lucrările lui Andy Warhol; le văzusem în albume, documentare, reviste şi pe internet. Într-o zi, cineva (om bun) mi-a spus că ar da orice să se afle faţă în faţă cu o cutie de Campbell. Să fie doar el, cutia şi-o lingură - atît îşi dorea în ziua respectivă, dînd de înţeles că ar fi ştiut ce să facă cu respectivele obiecte şi că în mod intenţionat nu mîncase nimic, păstrîndu-şi stomacul gol, pregătit să fie umplut cu ceea ce i se cuvenea. Pe moment n-am ştiut la ce se referea, ieşindu-mi cu totul din minte celebra cutie de supă pictată de Warhol în anii '60. Spre seară, după ce i se lungiseră urechile de foame, a lăsat să-i scape cîteva explicaţii morocănoase. În adolescenţă făcuse o fixaţie pentru curentul pop-art şi încă de atunci îşi dorise să guste măcar o înghiţitură din ceea ce fusese preţuit de Warhol. Să fie clar! Nu-şi dorea supă de dragul supei, în mod obişnuit dispreţuia tot ce ţine de mîncarea conservată, etichetată, îngheţată şi alte asemenea. Fiind gurmand aprecia preparatele naturale, gătite în bucătării pricepute, care nu trecuseră prin fabrici şi uzine (spunea că nu-i cosmonaut să se îndoape cu hrană de roboţi). Îl interesa supa americană numai şi numai pentru că fusese pictată de Warhol la fel cum un amic comun, nebăutor de alcool, şi-a dorit prin toţi porii licoarea tare din pelin după ce a văzut tabloul lui Degas, "Băutorii de absint". Cîrcotaşii n-ar putea pricepe de ce unul îşi dorea supă Campbell - reproducerile lucrărilor lui Warhol poate că nu conving - şi de ce altul tînjea după absint; faţa lungă a doamnei pictată de Degas nu te îmbie deloc să ai în faţă aceeaşi băutură.

În seara aceea omul bun n-a primit ceea ce aştepta. Vecinul care se întorsese din America îi adusese cu totul altceva, o cutie de alt soi (nu a fost niciodată pictată sau fotografiată, decît pentru reclame banale, ceea ce nu conta). Prin urmare supa nepotrivită, cumpărată din Los Angeles, s-a plimbat peste ocean doar pentru a sfîrşi apoi în găleata de gunoi de la etajul 5, al unui bloc din centrul Braşovului. Reclama cea mai îmbietoare nu-l putea încânta pe acest prieten, atîta timp cît produsul nu fusese transformat de Warhol într-un simbol pop-art. Cît priveşte omul cu absintul - cînd a băut sticla primită cadou, a vomitat tot în staţia de autobuz.

http://atelier.liternet.ro/articol/6834/Alina-Andrei/Supa-lui-Warhol.html

Sunday, November 23, 2008

Invitation to Solo Exhibition by Corey Arnold

Fish-Work series up on the wall right now at Charles A. Hartman Fine Art in Portland, Oregon.
The show runs from November 19 thru December 20th. The "opening" party will happen on December 4th along with the other first Thursday openings in the Pearl District from 5:30-8:30 PM.
http://www.hartmanfineart.net/

www.coreyfishes.com

Tuesday, November 18, 2008

Anunturi

Anunt din 18 noiembrie 1949, Drum Nou:
Recompensă 10.000 lei aceluia care a găsit Miercuri seara mică valiză cu îmbrăcăminte femeiască, căzută din trăsură pe strada Karl Marx (fostă str. Gării). Adler, foto Angelo, str. Republicii 59.

14 noiembrie 1926, Carpaţii:
Fotografierea uzinelor industriale ca maşini, fabrici, interioare, mobile; apoi fotografii de sport, automobile, cai, animale, se fac cu o execuţie excelentă de către dl. Heinrich Lang, fotograful Curţii Regale. Braşov, strada Porţii 52, Telefon: 746.

Tuesday, November 4, 2008

Mallarme

Citat: Pornirile ludice ii sunt confirmate si de doua dintre cele mai stranii fotografii pe care le cunoaste lumea literaturii. Ele il reprezinta pe Mallarme, in costum cu vesta, lavaliera moale si palarie neagra cu boruri largi, pozand in chip de taran franzez, pe fundalul unui ecran pictat in stil rustic. Intr-una din ele poarta saboti, tine pe umeri o furca de fan, de care atarna cosuletzul cu mancarea de pranz, dandu-si silinta sa arate ca un cochet muncitor agricol. Poetul rafinamentului extrem jucandu-se dea viata adevarata.
Julian Barnes, Tour de France.