Wednesday, April 30, 2008

Cer



Balázs Böröcz

solo exhibition, at the National Photography Archives near Milano, Italy from May 3rd to May 24th. Fototeca Civica Nazionale
Villa Visconti d'Aragona, via Dante 6, Sesto San Giovanni - Italy.


http://www.balazsborocz.com/

Thursday, April 24, 2008

Filme de buzunar, Volker Gerling

Citat: In epoca Youtube, in care exista camere de filmat chiar si pe cel mai banal telefon, el face poze una dupa alta, pe care apoi le aranjeaza succesiv, creand mici filmulete de buzunar (flipbook) pe care le poarta cu el, pe jos, prin toata Germania, si le arata cui vrea sa le vada. Acum a ajuns si in Romania iar sfarsitul de saptamana l-a petrecut la Cluj. Volker Gerling este un tanar cineast berlinez care infrunta timpul cu un aparat de fotografiat si spatiul cu propriile picioare.
de Ruxandra Hurezean.
http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-2849640-video-filme-buzunar-gratis-stat-17-ore-fata-unui-bloc-surprinda-inserarea.htm

Dimitri Soulas

Exhibitionist in der U-Bahn-Station, 1972.
http://www.stadtmuseum-online.de/aktuell/soulas1g.html
Photomuseum in the Munich
April 30 - July 6, 2008

Friday, April 18, 2008

Bas Jan Ader, Olandezul disparut care iubea marea

Despre Bas Jan Ader am aflat intai ca iubea marea, apoi, urmatorul lucru, ca probabil nu se mai afla in viata. De fapt toti spun ca a murit pentru ca a disparut undeva in Atlantic cu barca lui cu tot, una ceva mai mare decat o coaja de nuca. Asta s-a intamplat in 1975, si daca de atunci n-a mai dat nici un semn de viata, inseamna ca a murit, nu? Bas Jan Ader era artist conceptual. In ultimii ani numele lui a fost redescoperit de generatiile tinere de artisti.
S-a nascut pe 19 aprilie, 1942, in Olanda. Tatal sau a fost impuscat de nazisti intr-o padure. Cand s-a facut mare, Bas Jan Ader s-a fotografiat stand in picioare, printre copaci. In al doilea cadru, e prabusit la pamant. Din Olanda a plecat in Maroc si de acolo a ajuns cumva, pe apa, pana in America, unde s-a inscris la un institut de arta. Asa. Mai stiu ca s-a casatorit cu o Mary Sue Andersen, a studiat filosofia si candva, cand inca se mai afla in Olanda, obisnuia sa-si stearga desenele cu guma, imediat dupa ce le termina. In 1970 a facut primul sau film. La inceput se vede cum sta pe un scaun, cocotat pe acoperisul casei din Los Angeles. Dupa cateva clipe se clatina si din cauza asta, in mod firesc, se prabuseste. Imagini cu nimic iesite din comun, in alb negru, si totusi, in acelasi timp, absurde. Daca imi amintesc bine, in timp ce se rostogoleste ii zboara un papuc din picior. Filmul nu dureaza mai mult de cateva secunde, cat ai clipi de cateva ori, dar te impresioneaza cat sa-l povestesti in stanga si-n dreapta, chiar daca la drept vorbind nu prea ai ce sa explici despre ce ai vazut. Un barbat sta cu fundul pe scaun. Scaunul e pe acoperis. Barbatul se clatina. Cade.
http://atelier.liternet.ro/articol/5727/Alina-Andrei/Olandezul-disparut-care-iubea-marea.html

http://basjanader.com/

Thursday, April 3, 2008

A legal and ethical history of photography

Michael Light, Oliviero Toscani, Gary Gross, Frank Fournier, Andres Serrano, Annelies Strba, Marc Garanger, Man Ray, Lewis Carroll.
Musee de l Elysee, Lausanne, 5 April - 1 June 2008.

Citat: The Musée de l’Elysée presents a large selection of photographs, well known and lesser known, which were the target of legal proceedings and various intense controversies. The photographs cover the history of photography from its early days until contemporary expression.
http://www.elysee.ch/