Wednesday, June 13, 2007

Castigatorii concursului de la Institutul polonez

Cea de-a 6-a editie a concursului de cultura si istorie poloneza intitulat Eseu despre cultura si istoria poloneză a sec. XX.

Premiul I: Ionut Sociu, Sanziana Costache

Premiul al II-lea: Alina Andrei

Premiul al III-lea: Claudiu Grecu

Mentiune: Stefan Plesca

http://www.culturapoloneza.ro/index.php?id=69

2 comments:

Unknown said...

Felicitări pentru premiu !
Eram într-a şasea (asta se întîmpla demult, pe vremea cînd lamele, zebrele şi dromaderii nici nu visau că o să pască vreodată prin Bartolomeu) şi într-o după-amiază de vară mi-am cumpărat de la libraria din cartierul meu o cărţulie excepţională: Ciberiada.
Balaurii probabilistici, străfeţele palide şi mai ales electrobardul lui Trurl m-au dat gata!
La fiecare doi-trei ani o mai scot din bibliotecă şi mă uit pe coperta
interioară drept în ochii unui robot desenat atunci de mine cu pixul: cap pătrat, antene cu bilă şi un ecran mare pe piept.
Nu trecusem de primul nivel...:)
Nu am găsit textele cîştigătoare pe pagina Institutului Polonez. Plăsmuirile se vor publica ?

Alina Andrei said...

Multumesc.

Cel mai mult m-a intrigat Solarisul domnului Lem, dar oarecum fara voie. S-a intamplat sa citesc romanul, asa cum s-a nimerit sa aud de foarte multe ori laude extazice la adresa filmului lui Tarkovski. Acesta din urma iesea mereu in castig de cauza fatza de scriitor, ce in cercul meu de prieteni e considerat doar un biet autor de romane SF, prin urmare nu a putut atinge anumite adancimi. Eu i-am privit pe amandoi undeva de pe marginea drumului, fara patima. Lem m-a mai incantat si din alte nenumarate motive, unele bizare, insa e prea mult de povestit.
Nu stiu daca se vor publica Plasmuirile.

P.S.
Mi se pare fireasca prezenta zebrelor in Bartolomeu. In capul meu se potrivesc oriunde, mai ales in locurile pe unde se intampla sa bantui.