Wednesday, August 6, 2008

Compozitie cu nor si aer gol




6 comments:

Anonymous said...

Salut Alina,

It's Andrei daca ma mai tii minte: http://www.andreisava.eu/proiectexpo/index.htm

Expozitia de Poezie. :)) How are you? Nice 2 meet you again.

esteu said...

numele meu este cosmin manolache. iti scriu pentru ca am gasit intr-un articol de-al tau de pe liternet o informatie care ma intereseaza. este legata de mizil - in textul despre reportajul lui geo bogza. mai precis, e vorba de moartea primarului leonida condeescu. voiam sa stiu de unde ai informatia asta. ultima oara cind am citit reportajul lui bogza a fost acum citiva ani si nu tin minte sa fi gasit detaliul asta, dar poate ca ma insel. sau poate ca sursa este alta. voiam sa mi-o indici si mie. mi-ar fi de mare trebuinta pentru un text (eu sint nascut-crescut in mizil) la care tocmai lucrez. ma poti ajuta?

Alina Andrei said...

Bogza nu spunea nimic despre moartea primarului din Mizil (cel putin nu-mi amintesc). Intr-un ziar iesean gasisem informatia, insa o auzisem inainte de la un prieten pasionat de Caragiale.
Citat din articol:

In numarul din 11 ianuarie 1906, in acest ziar a fost publicat articolul "Moartea lui Leonida Condeescu". Se stie ca acesta a fost eroul principal din schita lui Caragiale "O zi solemna". Deci, nu a fost un personagiu fictiv, caci se spunea: "... a fost primar al Mizilului si inspector la Regie (...) S-a sinucis aruncindu-se inaintea unui tren de pasageri, care l-a rupt in bucati (...) Leonida Condeescu este cel caruia Mizilul datoreste onoarea ca acceleratul de Berlin, care nu opreste decit in garile oraselor capitale de judet, sa se opreasca un minut in mica gara din Mizil. "

http://www.evenimentul.ro/articol/caragiale-si-ziarul-evenimentul.html

Spor la scris. Cand va fi gata textul (si publicat undeva) te rog sa ma anunti.

Alina Andrei said...

Buna Andrei

Tin minte ca te rugasem sa stergi niste fotografii (din motive tehnice), si n-ai facut-o. Vad ca intre timp s-a rezolvat de la sine.

esteu said...

mersi mult pentru link. o sa dau semn cind va aparea povestea.

Andrei said...

Sa imi spui ce fotografii :D
trebuiesc sterse.

In curand reactivez site-ul

Mersi
www.andreisava.eu

mail: andreisava@yahoo.com